ROI obté les certificacions FSC i PEFC

Tot i que fins avui ROI ja utilitzava només matèria primera amb aquestes característiques, l'empresa ha apostat per optindre les certificacións oficials FSC i PEFC

23/12/2020

Com a empresa líder en el sector de la finestra de fusta a nivell nacional, ROI adquireix un compromís ineludible amb la sostenibilitat i el respecte a l'entorn. Un compromís que ha estat un dels eixos principals de l'empresa des dels seus inicis i que mai han abandonat. És en aquest aspecte on han decidit fer un pas més realitzant la certificació FSC i PEFC. Amb aquest segell garanteixen la traçabilitat i l'origen de la matèria primera i que no es trenca en cap moment la cadena de custòdia de la fusta utilitzada per a la fabricació de totes les seves finestres. Oficialitzant així, una cosa que ja era (anteriorment a la certificació) el modus operandi a nivell d'adquisició de matèria primera per part de l'empresa.

En què es tradueix això a nivell tècnic?

La Certificació Forestal és un procés d'avaluació, realitzat per una tercera part independent, a qual se sotmet de forma voluntària una superfície forestal o empresa forestal per verificar que els productes adquirits, com fusta i paper, provenen d'un bosc gestionat de manera sostenible.

Aquesta certificació forestal, i l'etiquetatge associat, és una manera d'informar els consumidors sobre la sostenibilitat dels boscos. Hi ha dos tipus de certificació forestal:

- Certificació de Gestió Forestal,
en la qual se certifica l'origen de la matèria primera forestal (llavor / planta) i la gestió sostenible de bosc.
- Certificació de Cadena de Custòdia, on es certifica la traçabilitat de la matèria primera al llarg de la cadena de la fusta. S'avalua la línia de producció forestal, des del bosc fins al producte final, per verificar
que la fusta utilitzada procedeix un bosc ben gestionat.

Els dos estàndards més utilitzats en la certificació forestal són el Consell de l'Administració forestal (FSC) i el Sistema paneuropeu de Certificació Forestal (PEFC).

- FSC: l'objectiu principal de l'FSC és promoure una gestió forestal ambientalment responsable, socialment beneficiosa i econòmicament viable per als boscos de tot el món. És una organització independent, no governamental i sense ànim de lucre, i és recolzada per les principals ONG socials i ambientals.




- PEFC: aquesta entitat fixa objectius vinculats a la conservació de l'ambient, millora de la productivitat i promoció de el desenvolupament socioeconòmic en l'entorn rural. També és una organització sense ànim de lucre que neix a partir d'una iniciativa voluntària de el sector forestal privat.