Desastre mediambiental als Estats Units per l'abocament de productes líquids tòxics per a fabricació de finestres de PVC

El descarrilament d'un tren que transportava 300.000 litres de clorur de vinil (material amb que es fabriquen les finestres de PVC)

16/02/2023

Desastre mediambiental als Estats Units: troben innombrables animals morts


"No, no és una tempesta" diuen els espantats habitants del poble d'East Palestine a Ohio
. El 4 de febrer passat un tren de mercaderies que transportava més de 300.000 litres de clorur de vinil (que es fa servir per fabricar PVC) i altres substàncies tòxiques va descarrilar amb terribles conseqüències. La càrrega no només s'ha abocat al medi ambient, sinó que s'ha incendiat alliberant vapors tòxics a l'atmosfera. La columna de fum envolta tota la zona i els veïns han hagut de ser desallotjats per salvar les vides.



Sens dubte, en el que ja anomenen el Txernòbil Americà, és un dels desastres mediambientals més grans del nostre recent segle
. Entre les notícies inquietants que s'han filtrat hi ha el fet que experts han denunciat la troballa d'animals morts a 150 quilòmetres del lloc dels fets. Innumerables vaques, peixos, gats i altres éssers vius han mort davant la letalitat dels productes llançats a la natura i dels vapors i el nuvol tòxic que ha generat l'incendi d'aquests productes.

Les autoritats nord-americanes han imposat una dura censura als mitjans de comunicació ia nivell internacional han decidit, vergonyosament callar aquesta informació. Les filtracions s'han succeït i són l'única manera d'assabentar-se del poc que se sap. No se sap l'abast que tindrà aquest desastre, però veient això no es pot dir que sigui una cosa local i sense importància.