Com estalviar energia a casa teva

20/03/2019

Estalviar energia a casa teva és molt més fàcil del que penses ja que són moltes (i molt senzilles) les pautes que un consumidor ha de posar en pràctica per presumir d'una llar eficient en termes energètics i amb unes factures de llum, gas i aigua sorprenents -per bé- a final de mes. Segueix els nostres consells per reduir el consum i la despesa de casa teva.


La tarifa és clau si parlem d'estalvi energètic

La tarifa de llum i de gas natural juga un paper fonamental quan parlem d'habitatges eficients. Quan un client contracta una oferta energètica ha de tenir en compte les característiques de la seva llar (dimensions, persones que hi viuen i nombre d'electrodomèstics) i la seva rutina diària per a poder acollir-se a una tarifa adequada a les seves necessitats. Si no, probablement estarà pagant per una cosa que no necessita al mateix temps que malbarata energia.

L'objectiu d'una llar eficient és consumir la llum, el gas i l'aigua necessari. Ni un quilowatt més. Per tant; a més de comptar amb una oferta energètica adequada és necessari comprovar l'estat dels subministraments ja que si no es troben en perfectes condicions és molt probable que l'usuari estigui malbaratant energia sense saber-ho. Com dur a terme aquesta acció? Si per exemple vius a la Rioja hauràs de posar-te en contacte amb Iberdrola Logronyo perquè un comercial de la companyia t'atengui a les seves oficines i verifiqui que la instal·lació de la teva llar està en perfectes condicions.

Un fet que també pot aplicar-se per als veïns del País Basc. Ells contactaran bé a les oficines o per telèfon amb els tècnics de Iberdrola Sant Sebastià perquè realitzin les comprovacions pertinents.

Com pots veure, realitzar aquest tipus de verificacions és molt útil per aprofitar l'energia a casa teva a l'una que es redueixen les factures de llum i gas.

els aïllaments

Aïllar la teva casa és primordial per reduir el consum energètic i conservar la calor a l'hivern i l'aire condicionat a l'estiu. És a dir, els aïllaments contribueixen a l'hora d'optimitzar la calefacció i els sistemes de refrigeració instal·lats al teu habitatge durant tot l'any.

La manera de fer-ho

Hi ha una sèrie de gestos -molt senzills- per dur a terme aquesta rehabilitació a casa teva.

  • Utilitza materials de qualitat en els sostres, les parets i els sòls. Com per exemple la fusta natural (sense cap modificació química). Aquest producte és capaç de conservar la calor reduint la teva despesa energètica fins a un 30%, segons resa l'article de El Economista.
  • Localitzar els corrents d'aire del teu habitatge i segellar-les amb silicona.
  • Apostar per instal·lar persianes i finestres de fusta d'alta eficiència energètica.


La llum i l'aigua tenen molt a dir

Una vegada que el propietari de l'habitatge aposti per realitzar els tràmits administratius sobre les energies i hagi realitzat els aïllaments pertinents, les persones que visquin a la llar no poden oblidar-se de diverses maneres d'estalviar energia diàriament ja que els nostres hàbits són clau a l' hora de presumir de casa eficient.

  • Canvia les bombetes tradicionals per LED.
  • Tanca les aixetes.
  • No calents l'aigua en excés ja que si al dutxar-te has de barrejar-la amb aigua freda estàs malbaratant energia.
  • Instal·la r eductores de cabal.
  • Utilitza les teves electrodomèstics en els seus programes d'estalvi.

No oblidis que gràcies a aquests consells estalviaràs molts diners a final de mes en les teves rebuts energètics mentre protegeixes el Planeta.

Tittle tag: Com estalviar energia a casa teva

Metadescripció: Saps com estalviar energia a casa teva? Et donem els consells que t'ajuden a presumir d'habitatge energètica d'una forma senzilla.

URL: / estalvia-energia-llar