ROI Finestres de fusta cent per cent sostenible

Reportatge sobre ROI a la revista digital "ventanas, puertas y cerramientos"

19/01/2021

L'emergència climàtica és un fet provat, ningú pot negar que el canvi climàtic està modificant substancialment el nostre hàbitat natural, inundacions i altes temperatures fan canviar els hàbits de la flora i la fauna del nostre planeta, és per això pel que cada vegada més hi ha de lluitar contra el canvi climàtic si volem que els nostres fills heretin un planeta on viure.

Una de les activitats econòmiques més importants del nostre planeta és la construcció, principalment els edificis per a ús
habitacional i d'oficines. I és precisament en aquest camp on ROI pot ajudar més
a l'entorn i al nostre planeta en general. És evident que totes les construccions d'aquest tipus van equipades amb finestres, les quals són l'última barrera entre l'interior i l'exterior de l'habitatge, de manera que l'eficiència de la finestra tindrà una incidència directa amb el consum d'energia de l'habitatge , com més energia necessitem per mantenir el confort dels habitatges, més energia necessitem generar per mantenir el nostre estil de vida, per tant si es fan tancaments més eficients estarem evitant pèrdues d'energia que després haurem de suplir amb un consum més elevat.

En aquest sentit, ROI està fabricant diferents línies de finestra amb un alt rendiment tant tèrmic com acústic. Totes les seves finestres estan realitzades amb fustes sostenibles, biodegradables i 100% reciclables: ROI està certificat amb els segells FSC i PEFC per no trencar la cadena de custòdia i garantir que el 100% de la fusta que consumeix està controlada des de la seva plantació al seu consum final, garantint d'aquesta manera que el circuit es fa amb total transparència i assegurant que es planten nous arbres evitant així la desforestació dels boscos i ajudant d'aquesta manera a generar més oxigen i reduir la producció de CO2.

Per fer que tot el procés sigui respectuós amb el medi ambient s'utilitzen vernissos amb base aigua aplicats en línia Flow Coating per garantir la total protecció de la fusta, oferint una gran gamma d'acabats per adaptar-se a cada projecte.

Com tothom sap, ROI a més de preocupar-se pel medi ambient és una firma que defensa el patrimoni arquitectònic del nostre país, per això ja fa 40 anys que fabrica finestres de fusta i està especialitzada en la rehabilitació d'edificis, fent que les prestacions de les noves finestres es posin a el servei de el disseny i la decoració de les obres més emblemàtiques de país, realitzant per a això finestres amb les solucions tècniques més avançades i respectant a el mateix temps la personalitat de les finestres originals de cada edifici.

     

Tots els projectes es desenvolupen des del seu departament tècnic amb personal molt qualificat i amb una dilatada experiència, per poder realitzar les obres més especials en tot tipus de projectes tant de rehabilitació com d'obra nova, amb els sistemes de producció més avançats i l'equip humà més qualificat.

En l'actual crisi sanitària, ROI ha posat tots els recursos necessaris perquè la producció no es vegi afectada i que aquesta situació no perjudiqui als seus clients, protegint als seus treballadors amb EPIS i reorganitzant la producció per complir amb les distàncies i mesures de seguretat , cosa que pot fer ja que compta amb unes instal·lacions de 10.000 m2 que permeten moltes possibilitats a l'ésser una fàbrica moderna i molt espaiosa. A més d'invertir en totes les mesures de seguretat, ROI segueix apostant per l'expansió i la defensa de la finestra de fusta, de manera que ha obert una altra botiga a Mallorca i ha nomenat a nous distribuïdors oficials a Madrid i Andorra.