Reportatge publicat a la web d'ASOMA ia la revista digital "madera sostenible"

ROI augmentarà producció amb una segona línia d'envernissament

18/03/2022

Les màquines de VIDALI arribaran aquest mes de juny.

ROI espera per a aquest mes de juny la imminent arribada de la maquinària VIDALI per muntar la que serà la seva   segona línia d'envernissat per flow-coating, amb robot automatitzat .   “Podrem augmentar la producció i envernissar en paral·lel, o bé a diferents colors, segons ens interessi” , afirma Juan Ramón Fuentes, director comercial de DEKO-GRUP 35.


ÀMPLIA GAMMA DE FINESTRES

ROI reuneix diferents gammes de finestra de fusta. El seu producte estrella, el més fabricat i venut, és PLUS 70.2.   “És una finestra que   funciona molt bé, amb alts valors de transmitàncies tèrmiques i acústiques i resistències a aigua i vent”,   destaca Juan Ramón Fuentes.

També llença fort el model ELIT 93.2; una   finestra certificada per Passivhaus per a climes càlid i temperat ,   “ja que mirem molt cap al Pirineu, i allà les exigències de transmetància tèrmica són superiors” . Amb la seva finestra ELITE, ROI aconsegueix una   atenuació acústica de 50 decibels ; una prestació idònia per als requeriments dels hotels a les ciutats, principalment.

Basades en una gran flexibilitat en la fabricació (amb 6 perfileries diferents en fusta i 3 en fusta-alumini) i la vocació de ROI de fer productes a mida,   “són dues solucions que cobreixen qualsevol necessitat del client; des de la casa certificada Passihvaus, al tancament per a una alta atenuació del soroll, passant per l'habitatge d'alta eficiència energètica, encara que no estigui certificat”.

Alguns projectes on es prefereix veure més vidre i menys perfil requereixen   finestres amb el full ocult . ROI la fabrica en fusta o mixta fusta-alumini.   "Presumim de tenir totes les opcions i de donar totes les solucions" , apunta el director comercial de la firma catalana.

Capaç de replicar complexes finestres originals, fins i tot per a edificis catalogats o del Patrimoni Nacional, ROI és també un   reconegut especialista en la rehabilitació , per a això posseeix un departament exclusiu, molt experimentat.   “Mantenint aquella estètica del passat, hem de fabricar tancaments amb altes prestacions tècniques”.





DEKO-GRUP 35

DEKO-GRUP 35 és l'empresa fabricant de finestres ROI; una de les marques més reconegudes i més ben posicionades a l'univers del tancament de fusta a Espanya. Nascuda el 1980,   ROI s'encamina cap al seu 45è aniversari , efemèride que l'empresa de Golmés (Lleida) vol celebrar amb els seus clients, proveïdors i amics.

ROI és un producte fabricat   amb matèries primeres, eines i equips de primer nivell .   “LEITZ és una de les millors eines del mercat. Amb elles aconseguim magnífics perfils, que després funcionen a la perfecció amb les ferramentes i sistemes d'obertura i tancament de SIEGENIA   -explica Juan Ramón Fuentes-.   I vam acabar la fusta amb REMMERS, un proveïdor que ens proporciona unes garanties que requeriem per als nostres productes; a més, ens agrada especialment el seu acabat en sòlids”.

ROI és fort a Catalunya, casa seva. Fa més de 20 anys que tenen un distribuïdor a les Balears, i   aquest any obriran una botiga a Inca (Mallorca).   També tenen distribuïdor a Madrid ia Andorra. Aquests són els seus principals mercats, on reconeixen la qualitat de les finestres.

 

EMPRESA ECOLOGICA I EFICIENT


DEKO-GRUP 35 es va certificar com a empresa el 2021 amb PEFC i FSC
.   “No trenquem la cadena de custòdia, garantim que tota la traçabilitat de la fusta és correcta”.

Tota la teulada de la fàbrica de ROI a Golmés (Lleida) està recoberta de plaques solars per a la captació d'energia. A més, mitjançant una caldera de biomassa on es dipositen encenall, serradures i altres restes de fusta generades durant la producció, totes les naus són calefactades durant els mesos freds,   “tot això ens fa autosuficients en calefacció i electricitat i ens posiciona en el sector com una empresa ecològica i eficient”.

Lligats històricament al segell de qualitat AITIM, que reconeix la feina ben feta, ROI és   membre fundador de ASOMA , l'Associació Espanyola de Fabricants de Finestres de Fusta,   “hem aconseguit donar més visibilitat a la finestra de fusta   -observa Juan Ramón Fuentes-.   En el sector i davant la societat es valora positivament que hi hagi una associació de fabricants, la qual cosa ens dóna als membres prestigi i suport davant de proveïdors i clients, que veuen que fem un producte sota rigoroses normes d'aprovisionament de fusta, de fabricació i fins i tot d'instal·lació”.

Els fabricants espanyols de finestres de fusta ja   "no anem per lliure, sinó que parlem, col·laborem i tenim plans per a la promoció i la millora tècnica contínua d'un producte que progressivament guanya prestigi i quota de mercat a l'edificació nova ia la rehabilitació".