Per què escollir finestres de fusta? Un vídeo que et farà reflexionar

ASOMA difon un vídeo per mostrar els beneficis que aporten les finestres de fusta a la salut de les persones.

27/06/2022

Amb objectiu d'eliminar els tabús sobre la fusta com a material, l'Associació Espanyola de Fabricants de Finestres de Fusta i Mixtes Fusta-Alumini ( ASOMA ), ha reflectit en un vídeo els beneficis que té per a la salut física i psíquica de les persones triar finestres de fusta als seus tancaments. Amb aquest vídeo es busca transmetre la importància que té utilitzar fusta no sols pels beneficis ambientals i econòmics, sinó també socials.

Són aquesta iniciativa es pretén animar els ciutadans a conèixer tots els beneficis de la fusta com a material, perquè puguin triar els millors tancaments per als seus habitatges. Com subratlla ASOMA,   “la fusta és un material natural que ens uneix al nostre origen, a la terra. S'han demostrat els beneficis per a la salut corporal i mental de viure amb fusta, per això la majoria de les persones ho trien davant de qualsevol altre material.”

Nombrosos estudis han demostrat que els factors mediambientals tenen un paper molt important en la salut de les persones. Les construccions que incorporen elements de fusta aporten nombrosos beneficis a la salut mental i física. La fusta, com que és un material natural, aporta benestar pel seu aspecte estètic, pel seu tacte agradable, per la seva baixa conductivitat tèrmica i la seva excel·lent capacitat de regular la humitat a l'interior de la fusta.

Aquests avantatges es tradueixen en beneficis físics com a millora de les vies respiratòries en reduir la presència de microorganismes i regular la humitat; evita els canvis bruscos de temperatura en ser un excel·lent aïllant tèrmic i, a més, ens trasllada a la natura. Les finestres de fusta també tenen un paper important en la salut psíquica de les persones. Ajuden a reduir l'estrès, ja que fa que el sistema nerviós simpàtic respongui positivament i millori les capacitats cognitives.


Link del vídeo:
https://www.youtube.com/watch?v=grLXFNajrxs&t=12s